Ford E-Transit në rrugët e Europës!

Ford E-Transit tashmë del edhe në rrugët e Europës pasi flotat kryesore të klientët fillojnë provën me furgonat elektrik me produktivitet të lartë.

  • E-Transit i ri, krejtësisht elektrik nga Ford fillon provat e klientëve me flotat kryesore evropiane përpara fillimit të pranverës 2022.

 

  • Në botën reale do ta shohim E-Transit duke punuar me operatorët kryesorë në sektorët postarë, bashkiakë dhe shërbimet komunale, dhe në shpërndarjen e ushqimeve deri në kilometrat e fundit.

 

  • Gama E-Transit përmban gamën e plotë të varianteve të transitëve me produktivitet të lartë, duke përfshirë konvertimet e kabinës së shasisë me furgon mallrash, kuti frigoriferike dhe kamionçinë.

 

 

Në 23 gusht 2021 -Transit krejtësisht elektrik i Ford-it fillon punën në rrugët evropiane, pasi provat e klientëve fillojnë me një përzgjedhje të operatorëve kryesorë të flotës përpara fillimit të shitjeve në pranverë 2022.

Gama E-Transit do të fillojë me dhjetë prototipe të ndryshëm E-Transit që do të vihen në provë në një sërë skenarësh të funksionimit në botën reale, në sektorët të ndryshëm, siç janë ata postarë, komunalë, shpërndarjen e ushqimeve brenda Gjermanisë, Norvegjisë dhe Britanisë së Madhe. Ndër partnerët e provës janë hedhja e mbeturinave AWB, Balfour Beatty, flota komunale e Qytetit të Këlnit, DHL Express në Mbetërinë e Bashkuar, DPD, Norwegian Post, Ocado dhe Recover Nordic.

Flota e provave përmban një gamë të plotë të varianteve E-Transit duke përfshirë furgon, furgon kabinë me të dyfishtë dhe derivate të kabinës së shasisë me masa bruto të automjeteve nga 3.5 në 4.25 ton, 1 dhe një shumëllojshmëri të konvertimeve të automjeteve të specializuara që pasqyrojnë kërkesat komplekse të funksionimit që automjetet Transit duhet të mbështesin.

Një shumëllojshmëri konvertimesh të specializuara

E-Transit është projektuar me kujdes për të lejuar konvertim të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë duke përdorur të njëjtat pajisje dhe pajisje të zhvilluara për modelet ekzistuese të Transitit. Një përzgjedhje e automjeteve të provës është konvertuar-me mbështetje nga Modifikuesi i Kualifikuar i Automjeteve i miratuar nga Ford, rrjet-për të ndihmuar në demonstrimin e shkathtësisë së platformës E-Transit. Shembuj të konvertimeve përfshijnë:

  • Trupi në formën e kutisë frigoriferike për shpërndarjen e ushqimeve, i mundësuar nga sistemi ProPower Onboard 2.3 kW
  • Hedhësi për heqjen e mbeturinave
  • Furgon për shpërndarje, me veshje të brendshme të përforcuar si edhe ndarëse e levizshme me sediljet para.

 

Programi i provave të klientëve E-Transit ndjek një nismë të mëparshme të suksesshme që përfshinte Transit Custom Plug-In Hybrid, gjatë së cilës një seksion kryq i klientëve me qendër në qytet përshkoi mbi 240,000 km (150,000 milje) dhe zbuloi se ata mund të operonin në mënyrë me emetim zero për 75 për qind të kilometrazhit të tyre kur ishin në Londrën qendrore. 2 Testet e mëtejshme në Këln, Gjermani ndihmuan në demonstrimin e përfitimit të një teknologjie inovative dinamike të gjeo-rrethimit, e cila shkaktoi automatikisht modalitetin EV Now të emetimeve zero në zonat me ndotje veçanërisht të lartë të ajrit për të ndihmuar në përmirësimin e cilësisë lokale të ajrit në zonat urbane.

Në vitin 2020, Ford arriti vitin e tij të gjashtë radhazi si lider në shitjet e automjeteve komerciale në Europë. Trendi ka vazhduar edhe në vitin 2021 me Fordin, i cili ruajti pozicionin e tij si marka më e shitur e automjeteve komerciale në rajon gjatë gjysmës së parë të këtij viti.

 

 

 

Burimi: Ford Media Center