FORD TORNEO CONNECT I RI

Për të marrë më shumë nga jeta, merrni më shumë me Tourneo Connect-in e ri!

 • Ford zbulon modelin krejtësisht të ri Tourneo Connect, mjetin fleksibël dhe praktik të kompanisë me shumë aktivitete që i përshtatet stilit të jetës aktive dhe klientëve me përdorim të dyfishtë.
 • Kabina e adaptueshme, e bollshme me aftësi shtatë vendesh, e disponueshme në dy opsione të gjatësisë së gjithanshme; Linja e dëshiruar e serive përfshirë Active, Titanium dhe Sport ofron stil të veçantë.
 • Prezanton teknologji të zgjuara dixhitale të kabinës plus një sërë veçorish që i vijnë në ndihmë shoferit për komoditet dhe besim të shtuar pas timonit.
 • Fuqitë e avancuara, efikase të benzinës dhe naftës mbështesin një gamë të gjerë të nevojave të klientëve me opsione të reja të lëvizjes me të gjitha rrotat dhe opsionet e ingranazheve automatike.
 • Ford Tourneo Connect Krejtësisht i ri i do të jetë i disponueshëm për tu porositur në tregjet evropiane në fillim të vitit 2022.

 Ford lancoi automjetin e ri Tourneo Connect në 12 Tetor 2021, mjet sjell një nivel të ri stili, hapësire dhe manovrueshmërie në gamën Tourneo.

Tourneo krejt i ri ofron zgjidhjen ideale për stilin e jetës së vrullshme me një interior të rehatshm dhe shumë fleksibël, hapësire të plotë me shtatë vende dhe një zgjedhje prej dy gjatësisë për t'iu përshtatur çdo nevoje. Ai është i përshtatshëm për të trajtuar gjithçka, nga transportimi i pajisjeve të kampeve dhe pajisjeve sportive deri tek sigurimi i një partneri praktik për bizneset e vogla.

Kabina e përmirësuar, e lidhur prezanton teknologjitë më të fundit dixhitale, ndërsa një komplet gjithëpërfshirës i sistemeve të sofistikuara të ndihmës së shoferit ndihmon për ta bërë të rehatshëm dhe të lehtë për tu drejtuar. Karakteristikat e reja përfshijnë ndihma për të zvogëluar stresin gjatë drejtimit dhe Pro Trailer Backup Assist për të thjeshtuar manovrat kur duhet të tërhiqni.

 

 Kabinë fleksibël dhe praktike

Krejt i ri Tourneo Connect krejtësisht i ri ofron hapësirë me shtatë vende në të dy modelet L1 dhe L2 për më shumë praktikë dhe komoditet. Kur nuk janë në përdorim, rreshtat e sediljeve të dytë dhe të tretë mund të palosen, bien ose hiqen për të krijuar një zonë të gjerë ngarkese për punë ose pajisje sportive. Selia e pasagjerit para, paloset për të lejuar që artikujt deri në 3 metra të gjatë, si kajakët, mobiljet e sheshta ose lëndën e drurit të transportohen në mënyrë të sigurt brenda automjetit.

Brendësia e re ngre komoditetin e kabinës pa kompromentuar prakticitetin që e duan klientët e Tourneo Connect. Dyert anësore të mëdha rrëshqitëse në secilën anë të automjetit ndihmojnë fëmijët dhe pasagjerët e moshuar të lëvizin brenda dhe jashtë në hapësira të kufizuara ku dyert konvencionale mund të mos jenë në gjendje të hapen plotësisht. Komoditeti përmirësohet nga mbajtëset e shumta të kupave, kubat dhe portat e karikimit, ndërsa çatia prej xhami panoramike e disponueshme dhe kontrolli i klimës me dy zona ndihmojnë që kabina të jetë e ajrosur dhe më e rehatshme në udhëtime të gjata rrugore. Tapetet prej gome të qëndrueshme, të pastrueshëm me lehtësi janë në dispozicion si një opsion shtesë për më shumë prakticitet dhe mbrojtje të shtuar.

Pamje e jashtme e veçantë

Tourneo Connect i ri përmban gjuhën e guximshme dhe ekspresive të dizajnit të makinave më të fundit të pasagjerëve të Ford. Pjesa e përparme është stiluar me linja të forta, të skalitura për të krijuar një përshtypje sportive, ku secila seri ka pamjen e saj dalluese.

 

 • Seria Active e frymëzuar nga SUV e Ford ofron një përzierje të stilit të thyer dhe detajeve premium. Rrotat unike të Celikut 17 inç kanë një përfundim me dy ngjyra prej metali të errët dhe të përpunuar, pjesë e nënshkrimit Active look që përfshin një grilë, një pllakë rrëshqitëse me efekt metalik dhe formacione shtesë të trupit rreth harqeve, pragjeve dhe parakolpëve të rrotave. Paleta e re e bojrave të gjalla përfshin Blu të re të Boundless, ngjyra unike e lançimit për Tourneo Connect Active.
 • Dizajni ekskluziv i rrotave dhe detajet përfundimtare vazhdojnë diferencimin e fortë në të gjithë gamën, duke u siguruar klientëve një zgjedhje të modeleve të dëshirueshme që i përshtaten më së miri stilit të tyre të jetës. Pjesa tjetër e formacionit të serive përfshin:
 • Sport-shirita dallues të kapakut, parakolp më të ulët para, rrota celiku të errët 17 inç
 • Titanium-detajet e kromit prej saten, xhami privatësie, rrota celiku 16 inç
 • Trend -rrethues i grilës së zezë me shkëlqim të lartë, zbukurime me rrota me stil

 Teknologji krejtësisht të reja dixhitale të kabinës

Të gjitha modelet Tourneo Connect do te kenë një ekran të madh me prekje miqësor ndaj përdoruesit, i cili vendos sistemet kryesore të automjeteve në majë të gishtave të shoferit. Një ekran 8.25-inç vjen si standard, dhe klientët kanë mundësinë të kerkojnë një ekran 10-inç në të gjitha seritë nëse dëshironi. Ekrani 10 inç është standard për seritë Titanium, Sport dhe Active në automjetet me timon nga ana e djathtë. Ekrani me prekje siguron kontrolle për navigimin, audion dhe klimën e kabinës, ndërsa veçori të tjera të tilla si lidhja telefonike, informacioni i automjetit dhe konfigurimi i audios janë grupuar në nën-menutë për të qenë të padukshëm gjatë drejtimit. 

Ekrani vendos sinjalizimet e automjeteve, kufijtë e nënshkruar të shpejtësisë dhe ingranazhet aktuale në krye të ekranit për lexim më të lehtë, mbi një ekran të konfigurueshëm me shumë drejtime që tregon:

 • Summary - për informacion në lidhje me udhëtimin aktual
 • Classic - për një shpejtësimatës dhe tahometër tradicional të simuluar
 • Navigation - për një hartë të rrugës dhe informacion për udhëzime shtesë
 • Driver Assist - për statusin e sistemeve aktive të ndihmës së shoferit të automjetit

 Nivele të reja të ndihmës së shoferit

Tourneo Connect ofron 19 teknologji të ndihmës së shoferit për t'i bërë udhëtimet më të rehatshme, më pak kërkuese dhe më të sigurta. Specifikimet standarde përfshijnë:

 • Ndihma para përplasjes me frenim automatik të urgjencës dhe paralajmërim për përplasje përpara
 • Sistemi i mbajtjes së korsisë
 • Paralajmërim për shoferin
 • Kontrolli i lundrimit
 • Sistemi i rregullimit të kufizimit të shpejtësisë
 • Ndihma për fillimin në kodër
 • Sensorë parkimi para dhe mbrapa 

Efikasitet në kategorinë e tij

Gama e motorëve me benzinë ​​dhe naftë pritet të japë efikasitet të lartë për Tourneo Connect të ri, me konsum të parashikuar të karburantit nga 4.9 l/100km dhe emetime të CO2 nga 127 g/km. Përveç sjelljes për herë të parë të makinës me të gjitha rrotat aktive, në automjetin me shumë aktivitete, sfera e motorit përmban gjithashtu një mundësi transmetimi automatik për motorët me benzinë ​​dhe naftë të disponueshëm në të gjitha variantet e gjatësisë.


Motoret

CO2, (g/km) WLTP Projected

Fuel efficiency (l/100 km) WLTP Projected

 

1.5-litre EcoBoost

114 PS, manual

144 – 167

6.3 – 7.4

114 PS, automatic

150 - 170

6.6 – 7.5

2.0-litre EcoBlue

102 PS, manual

126 – 145

4.8 – 5.5

122 PS, manual

126 – 143

4.8 – 5.5

122 PS, automatic

134 – 151

5.1 – 5.8

122 PS, all-wheel drive manual

139 – 159

5.3 – 6.1