TIPARET E MUSTANG MACH-E

Nga teknologjitë e avancuara të asistencës së shoferit, tek veçoritë e nivelit tjetër të lidhjes dhe detajet inovative të dizajnit: Mustang Mach-E ofron një përvojë të këndshme drejtimi pa mundim, i përqendruar i gjithi rreth jush. Hyni në kabinën elegante dhe të rafinuar duke përdorur një sistem inteligjent hyrjeje pa çelës dhe E-Latch. Pasi të jeni brenda, do të gjeni një mori teknologjish të avancuara për të përmirësuar përvojën tuaj të drejtimit tërësisht elektrike. Të tilla si sistemi intuitiv One Pedal Drive për një drejtim të qetë dhe pa mundim dhe tre mënyra të zgjedhura të drejtimit që rregullojnë cilësimet e performancës së automjetit. Ndërsa veçoritë e lidhjes së gjeneratës së ardhshme si FordPass Connect dhe Ford SYNC 4A, ju lejojnë të ndërveproni me SUV-in tuaj elektrik si kurrë më parë*.

EKSPERIENCA NË DREJTIM

MODALITETET E DREJTIMIT

Mustang Mach-E juaj ju lejon të përshtatni përvojën tuaj të drejtimit sipas stilit tuaj të preferuar. Tre mënyra të ndryshme të drejtimit, Active, Whisper dhe Untamed, ndryshojnë tingujt e motorit, ndriçimin e ambientit dhe madje edhe reagimin e SUV-it tuaj elektrik për t'iu përshtatur në mënyrë të përsosur humorit tuaj. Ekskluzive për Mustang Mach-E GT, Untamed Plus rrit modalitetin Untamed Drive të Mustang Mach-E. E krijuar për pistën, ajo e shtyn më tej aventuren për të dhënë një emocion që zgjat më shumë.

SISTEMI I DREJTIMIT “ONE PEDAL DRIVE”

Mustang Mach-E përmban një sistem të avancuar One Pedal Drive. Hiqeni këmbën nga rryma dhe makina ngadalësohet automatikisht dhe pa probleme. Energjia e humbur zakonisht nga ngadalësimi do te rimerret dhe përdoret për të zgjeruar kohezgjatjen e baterisë. Sistemi do t’ju lajmerojë që mund të drejtoni mjetin duke përdorur vetem një pedal ne shumicën e kohës. Duhet të përdorni pedalin e frenave vetëm nëse duhet të frenoni në mënyre te papritur.

MAGNERIDE® AMORTIZIMI AKTIV

Duke e rregulluar 1000 herë në sekondë, amortizimi aktiv MagneRide® ndihmon në mbajtjen e Mustang Mach-E GT të mbërthyer fort në asfalt. Amortizuesit MagneRide® janë të mbushura me një lëng magnetik inteligjent, duke i lejuar ata të përshtaten me shpejtësi me kushtet e ndryshimit të sipërfaqes. Rezultati është një lëvizje e qet dhe frymëzuese.

SISTEMI CRUISE KONTROLL

PunoN lehtë në trafik të rënduar. Kontrolli me ane te Cruise Controll me Stop and Go ju lejon të ruani automatikisht distancën tuaj të paracaktuar nga automjeti para jush. Madje mund ta ndalojë plotësisht Mustang Mach-E-në tuaj në trafik të rënduar dhe më pas të përshpejtojë automatikisht deri në shpejtësinë e zgjedhur.

NDIHMA PARA PËRPLASJES

Pre-Collision Assist përdor një kamera për të skanuar rrugën përpara dhe për t'ju paralajmëruar nëse zbulon një përplasje të mundshme me një automjet, këmbësor ose çiklist. Nëse nuk i përgjigjeni paralajmërimit në kohë, sistemi mund të aplikojë automatikisht deri në forcën e plotë të frenimit për të ndihmuar në uljen e ashpërsisë ose edhe eliminimin e disa përplasjeve ballore.

 

SISTEMI I INFORMACIONIT BLIND SPOT DHE CROSS TRAFFIC ALERT

Duke ju dhënë një palë sy shtesë, paralajmërimi i trafikut të kryqëzuar ndihmon kur largoheni nga hapësira, duke ju paralajmëruar nëse zbulon automjete që afrohen nga secila anë.

Në mënyrë të ngjashme, sistemi i informacionit për pikat e verbra kontrollon për automjete të fshehura në pikat tuaja të verbëra gjatë drejtimit. Sistemi ju lajmëron nëpërmjet dritave paralajmëruese në të dy pasqyrat e dyerve nëse zbulohet një rrezik.

TIMON “EVASIVE STEERING”

Mustang Mach-E juaj përfshin Asistencën Evasive Steering Assist si pjesë e sistemit më të gjerë të Asistencës Para-Përplasjes. Teknologjia është krijuar për të zbuluar kur devijoni për të shmangur një pengesë, më pas ofron mbështetje shtesë për drejtimin për t'ju ndihmuar të drejtoni rreth objektit në rrugën tuaj.

KONTROLLI AUTOMATIK “HIGH BEAM”

Mustang Mach-E juaj mund të zbehë automatikisht rrezet e fenerëve nëse ndjen se po i afroheni trafikut që vjen përballë. Rrezja automatike e lartë më pas mund të rritet automatikisht në rreze të plotë sapo të pastrohet rruga përpara.

FIVE-STAR EURO NCAP

Si dëshmi e aftësisë së tij për të ndihmuar në mbrojtjen tuaj, pasagjerëve tuaj dhe përdoruesve të tjerë të rrugës, Ford Mustang Mach-E fitoi një rezultat të lartë prej pesë yjesh nga vlerësimi i sigurisë EURO NCAP. Euro NCAP është organizata kryesore e pavarur e sigurisë në Evropë, e cila vlerëson sigurinë e çdo automjeti të ri duke përdorur një sërë masash të rrepta. Mustang Mach-E regjistroi nota të plota në testet e ajrit të pastër dhe gazit serrë gjatë vlerësimeve nga Green NCAP.

CONNECTIVITY

SYNC 4A

Ford SYNC 4A është një sistem komunikimi dhe argëtimi në makinë i lidhur me “Cloud”-in tuaj kompjuterik. Lidhja me Cloud mundëson planifikimin e avancuar të rrugës dhe njohjen e zërit të bisedës. Me integrimin e smartfonëve pa kabuj, menaxhimin e karikimit të automjeteve elektrike, një ekran intuitiv 15,5” me prekje, plus shumë më tepër, do të përjetoni një botë të re lidhjeje përmes makinës suaj.

 

PËRDITËSIMET E FORD POWER-UP

Mustang Mach-E është krijuar për të evoluar me kalimin e kohës. Përditësimet e Ford Power-Up ofrojnë përmirësime: nga përditësimi i softuerit SYNC 4A, deri te përmirësimet e cilësisë, aftësisë dhe komoditetit te automjetit tuaj. Shumica e këtyre përditësimeve instalohen automatikisht, të mundësuara nga teknologjia inovative e lidhur Cloud. Përditësimet më të mëdha mund të instalohen përmes Wi-Fi në një kohë dhe në një vend që ju përshtatet.

APLIKACIONI FORDPASS

Lidhni Mustang Mach-E tuaj me aplikacionin FordPass në telefonin tuaj, për të perfituar edhe më shumë nga ana e tij inteligjente. Mund ta përdorni telefonin tuaj për të lokalizuar makinën tuaj, për ta kyçur ose zhbllokuar nga distanca, për të monitoruar presionin e gomave dhe për të marrë sinjalizime për shëndetin e automjetit. Mund të planifikoni udhëtime me telefonin tuaj, më pas të ndani destinacionet me automjetin tuaj dhe të planifikoni automatikisht tarifimin përgjatë rrugës, nëse ju nevojitet. Në mënyrë të veçantë për Mustang Mach-E, funksioni 'Intelligent Range' shfaq nivelet e karikimit, distancën e mbetur të lëvizjes dhe vendndodhjet e përshtatshme të karikimit publik gjatë rrugës. Shijoni akses falas në rrjetin e karikimit FordPassBlueOval™, me zbritje* në stacionet e karikimit NewMotion dhe IONITY.

PERSONALIZIMI I PROFILIT TE SHOFERIT

Kur lidhni smatphonin tuaj me FordPass, Mustang Mach-E rregullon cilësime të ndryshme sipas preferencave tuaja të parazgjedhura. Kjo përfshin rregullimin e sediljeve dhe pasqyrave, akordimin në stacionin tuaj të preferuar të radios dhe madje vendosjen e ndriçimit të ambientit dhe panelit të instrumenteve sipas mënyrës që ju pëlqen. Gjithashtu mund të krijoni avatarin tuaj unik për një kontakt më personal.

 

PLANIFIKUESI I UDHËTIMIT

Planifikuesi i udhëtimit të automjeteve elektrike (EV) ju jep besim të plotë në rrugë. Cakto destinacionin tënd dhe sistemi do të përshtasë një itinerar bazuar në nivelin e baterisë dhe stacionet publike të disponueshme të karikimit. Ju gjithashtu mund të planifikoni rrugën tuaj paraprakisht. Thjesht vendosni destinacionin tuaj dhe gjeni pikat e karikimit me aplikacionin FordPass, më pas dërgoni itinerarin direkt në sistemin SYNC 4A në automjetin tuaj.

 

KONTROLLI I MJETIT ME ANE TE TELEFONIT

Veçoritë e telekomandës në FordPass ju lejojnë të kyçni dhe hapni Mustang Mach-E tuaj dhe të monitoroni statusin e karikimit pothuajse nga kudo. Ju gjithashtu mund të vendosni një orar nisjeje, në mënyrë që cilësimet e automjetit tuaj të jenë pikërisht ashtu siç ju pëlqejnë para se të shkoni pas timonit.

KARKIKIM I TELEFONIT WIRELESS

Qëndroni të lidhur në Mustang Mach-E tuaj. Me karikimin e telefonit pa fishe, i disponueshëm si opsion standard, ju mund të karikoni lehtësisht telefonin tuaj smart, të përputhshëm pa vështirësinë e një kablloje karikimi. Thjesht vendoseni pajisjen tuaj në bllokun e karikimit të automjetit. Kjo e mban brendësinë e makines elegante dhe të pastër, ndërkohë që siguron që pajisjet tuaja të mbahen të karikuara dhe gati për t'u perdorur.

PERFORMANCE & EFICENCE

NJE MAKINE ELEKTRIKE AWD

Elektrik, i avancuar me dy motorë dhe me të gjitha rrotat aktive (AWD) e ndryshon lojën. Një motor elektrik në boshtin e përparmë dhe të pasmë përmirëson performancën dhe ju ndihmon të përballoni kushtet më sfiduese të drejtimit.

ASISTENCË NË RRUGË

Nëse ndodh që të mbeteni pa karikim ndërsa jeni në rrugë, All electric Roadside Assistance do të sigurojë një karikim të shpejtë në vend, duke përfshirë rikuperimin e automjetit në një pikë të sigurt. Nëse karikimi i shpejtë nuk është i mundur, automjeti juaj do të tërhiqet në pikën tjetër të karikimit ose te një karikuesi brenda Rrjetit të Karikimit Ford BlueOval™, në një tregtar Ford, në shtëpinë tuaj ose në një pikë publike karikimi. Ky shërbim është i pakufizuar.

DIZANJ INOVATIV

SISTEMI E-LATCH

Ne kemi hequr dorezat e dyerve në Mustang Mach-E për të krijuar një dizajn elegant dhe të efektshëm. Kur ti afroheni automjetit tuaj, sistemi do të njohë çelësin tuaj dhe do të ndriçojë një buton në kornizen e derës. Thjesht prekni butonin për të hapur derën.

SISTEMI ZERIT B&O

Përgatituni për t'u prekur nga përvoja e fuqishme e zërit e sistemit opsional të zërit B&O me 10 bokse. Duke marrë frymëzim nga altoparlantët e shtëpisë Bang &Olufsen, integrimi i një shiriti të bukur zanor në panelin e kontrollit ka fituar tashmë një çmim prestigjioz të dizajnit të brendshëm. Një subwoofer shumë efikas jep gjithashtu bas drithërues me peshë të reduktuar dhe hapësirë ​​të kursyer.

TAVANI PANORAMIK

Tavani opsional panoramik prej xhami mbush brendësinë me dritë natyrale dhe përmirëson ndjenjën e hapësirës. Një shtresë e veçantë ndihmon brendësinë të qëndrojë më e freskët në verë dhe më e ngrohtë në dimër.

BAGAZHI I PERPARME

Mustang Mach-E ju jep pak më shumë përpara. Një bagazh i përparmë i vendosur në mënyrë të përshtatshme siguron deri në 81 litra hapësirë ​​shtesë magazinimi. Ideale për të ruajtur kabllon tuaj rezervë të karikimit të energjisë shtëpiake për ato fundjavë spontane larg.

HAPJEAUTOMATIKE E BAGAZHIT

Porta e pasme me hapjen pa duar e bën të lehtë aksesin në hapësirën tuaj të bagazhit Mustang Mach-E, edhe kur duart tuaja janë plot. Kur sistemi zbulon se çelësi juaj është brenda rrezes, thjesht përdorni një lëvizje të butë të këmbës nën qendër të parakolpit të pasmë dhe dera e pasme pa duar do të funksionojë pa pasur nevojë të prekni ndonjë gjë. Mund të hapet dhe mbyllet edhe kur qëndron brenda makinës.

GATI PËR TU NISUR

Qoftë duke bërë paketim për një aventurë ose duke bërë paketim në pazar, hapësira praktike e ngarkesës si në pjesën e pasme ashtu edhe në pjesën e përparme të automjetit ju jep hapësirë ​​​​të gjithanshme për të gjitha llojet e udhëtimeve.